Hej allihop, hoppas ni har det bra i vintermörkret. Nu är jul- och nyårshelgerna över och vi går mot ljusare tider. Skönt, tycker jag!

5½ met. Nordiska Kryssare stäva till havs.

Jag kallar detta för ett medlemsbrev, men jag vänder mig även till er som inte är medlemmar i vår förening, men som äger eller har ägt en Nordisk Kryssare, eller har varit medlem.

Varför då? – kanske ni undrar.

Därför att vi behöver – och vill gärna ha – fler medlemmar helt enkelt. Under några år har medlemsantalet stadigt sjunkit och det tycker vi är tråkigt. Samtidigt har vi bantat styrelsen till ett minimum för att kunna hålla igång föreningen. Idag består den av mig, Börje Eriksson och Max Linder. Vi träffas tre gånger om året för att hålla möten om vår förening och våra båtar. Detta sker helt ideellt, vi har inga arvoden i styrelsen.

Vi ser gärna att alla som äger en Nordisk Kryssare 5½ vill vara medlem. Det kostar 200:- om året och man kan även vara stödmedlem utan båt för 100:-.

Vad får man då för 200 kronor? – tänker ni säkert.

I det korta perspektivet får du medlemskap i ett förbund som försöker hitta på olika aktiviteter under året (oftast kostnadsfria) samt att hålla vår hemsida uppdaterad med relevanta och aktuella uppgifter om våra båtar. Där kan du som båtägare hjälpa till med nya och gamla uppgifter och bilder på våra båtar. På hemsidan kan se uppgifter om de andra båtarna, läsa om historien bakom båtarna och klassen och köpa vår fina vimpel. Du kan även annonsera om eventuell försäljning av din båt. Många är intresserade av, och besöker hemsidan, så det är ett fint forum.

Studiebesök SK95 Marga IV

Så min uppmaning till er båtägare är:

Ge dig själv och båten en julklapp och anmäl ditt medlemskap för 2019. Gå till nordiskkryssare.org/medlem eller sätt in 200:- på PlusGiro 45 02 26-6.

I början av året kommer vi anordna besök på något intressant båtvarv. I mars håller vi årsmöte, där vi bestämmer fortsättningen av året. Vi hoppas få se många gamla och framförallt nya medlemmar då! Det är tillsammans vi håller den här föreningen levande.

 

Januari 2019,

Jan-Fredrik Larsen