S13 Intarsia tog över vandringspokalen 2023

Efter att ovädret Hans dragit vidare kunde en lyckad 5½-träff på Jungfruholmarna genomföras som planerat. Fyra jakter, och representanter från ytterligare två, möttes på Göta Segelsällskaps klubbholme i Mälaren. Det badades bastu, grillades och pratades styrbord och babord och annat viktigt framför brasan.

De deltagande båtarna var S9 Blåsut, S13 Intarsia och 44 Rarahu, samt 65 Poem som fick förhinder och anlände lagom till målgång på lördagen. Gastförstärkningen bestod av av Per Eriksson (S29 Lindagull) och Magnus Länje (S30 Lalita).

Banan var en klassisk triangelbana över Vårbyfjärden, med start och mål utanför Jungfruholmarnas klubbhus.

Då ordinarie tävlingsfunktionär Per Hansson inte kunde närvara tillämpades s.k. grindstart, där S13 Intarsia genom lottning utsetts till ”hare” och startade för BB halsar i dikt bidevind. Därefter startade övriga genom att passera bakom haren för SB halsar. En enkel och rättvis startmetod som dock kanske hade funkat bättre med lite övning. Det var ingen direkt trängsel vid start.

Intarsia satte god fart mot lovartsmärket. Hon ökade på sin ledning och höll den ända in i mål. Rarahu valde att sträcka ut mot öster, vilket visade sig lyckat, och hon seglade in det försprång Blåsut hade från starten. Rarahu passerade första märket före den regerande mästaren, som sedan fick se sig hopplöst frånseglad.

S44 Rarahu

De två gastarna var enligt uppgift så pass nöjda med helgen att de lovade att påskynda sina renoveringar, så att de snart kan vara med och slåss om den åtråvärda bucklan. Tills dess är de hjärtligt välkomna tillbaka i våra sittbrunnar.

Styrelsen tackar för en trevlig helg och hoppas vi ses igen om ett år – förhoppningsvis med ett större startfält och kanske även  med träbåtar från andra klasser.

Särskilt tack till Göta Segelsällskap för gästfriheten!


RESULTAT – REGATTA VID JUNGFRUHOLMARNA 12 AUGUSTI 2023
Klass Båt Skeppare Gast Segelsällskap Placering
  NK 5½ S13 Intarsia Jan-Fredrik Larsen Tom Larsen Viksjö BK I
     » S44 Rarahu Börje Eriksson Per Eriksson Ängby BK II
     » S9 Blåsut Max Linder Magnus Länje Göta SS III

     » S65 Poem Pierre Lindenstrand Göta SS DNS